Înscriere la consultație

Lăsați cererea și specialiștii noștri vă vor contacta pentru a clarifica toate detaliile necesare

Făcând clic pe butonul "Trimite",
sunteți de acord cu prelucrarea datelor dvs. personale.

Sindromul mușchiului periformis

Sindromul mușchiului piriform (mai este numit și sindromul muscular în formă de sânge) – este una dintre cele mai proeminente afecțiuni în zona lombară a spatelui, se face resimțită în zona șoldului și partea superioară a picioarelor. Mușchiul în formă de pară, piriform, pornește de la cuvertura sacrală a coloanei, până la mușchii fesieri, fiind atașat de femur. Anume acest mușchi îndeplinește cele mai multe funcții, în primul rând de aceștia depinde mișcarea picioarelor (trecerea greutății corporale de pe un picior pe altul, rotirea piciorului, menținerea echilibrului și altele). Din cauza presiunii, în unele cazuri mușchiul se încordează și apasă pe nervul sciatic și vasele sanguine. Motivele care duc la asemenea spasme musculare sunt: leziunile asupra coloanei vertebrale, în zona lombară, o injectare incorectă în mușchiul piriform, boli precum osteoporoză, hernia de disc, protruzie.

Simptomele se manifestă în funcție de ce anume a fost afectat de către mușchiul spasmat: vena sanguină sau nervul sciatic. Să analizăm detaliat caracteristicile acestei afecțiuni:

  • Dureri în zona mușchilor picioarelor, în mod special a celor fesieri;
  • Apariția durerilor și a disconfortului în momentele tensionate sau schimbării climaterice;
  • Dureri în zona genunchilor, după o tură bună de mers pe jos.
  • Reducerea simțurilor în momentul palpării.

Depistarea acestei boli se face relativ ușor. În momentul examinării, medicul realizează investigații speciale ale mușchilor, care pot depista această boală, nivelul ei, și identificarea altori mușchi încordați în zona respectivă. În cazul în care mușchiul piriform este umflat și nu poate fi identificată cauza exactă, se apelează la relaxare post-izometrică. Această intervenție permite întinderea ușoară a mușchiului și stabilește sursa durerii.

În cazul în care mușchiul piriform s-a spasmat ca urmare a osteoporozei, herniei de disc, problemelor ginecologice, afecțiunilor din zona bazinului, atunci tratamentul va fi completat de următoarele proceduri: fizioterapia, masaj, tratament chiropractic. Pentru fiecare pacient, tratamentul e diferit.

După ce presiunea mușchiului a fost înlăturată, tratamentul continuă cu procedurile fiziologice, pentru a diminua riscul apariției afecțiunii date. Cu această problemă se va descurca de minune kinetoterapia – terapia mișcărilor corecte. Împreună cu un expert se creează un set de exerciții care vor permite întărirea mușchilor din zona lombară, fese și membre. Totodată, este foarte important să fie implicați și ceilalți mușchi ai corpului, articulațiile, ligamentele, asta pentru că doar așa organismul va funcționa corect.

În cele din urmă, anumite simptome dureroase, în această parte a corpului, nu sunt provocate de spasmele musculare.

Chiar de la primele simptome e necesar să vă adresați unui specialist, în cazul în care durerile sunt ignorate, șansele de a trata boala mai târziu sunt minime, la fel cu limitarea mișcărilor. Progresul acestei afecțiuni provoacă hernia de disc.

x
Nume Telefon

Apăsând butonul "Sunați-mă", sunt de acord cu prelucrarea datelor mele personale în conformitate cu cu Legea Federală din 27 iulie 2006 nr. 152-FZ "Cu privire la datele cu caracter personal", în condițiile și în scopurile, definite în consimțământul pentru prelucrarea datelor cu caracter personal.

x

Graficul de lucru al departamentului vânzări:
Luni - Sâmbătă: 9:00-21:00
Abonați-vă la noutățile noastre: