Înscriere la consultație

Lăsați cererea și specialiștii noștri vă vor contacta pentru a clarifica toate detaliile necesare

Făcând clic pe butonul "Trimite",
sunteți de acord cu prelucrarea datelor dvs. personale.

Sindromul managerului

În secolul XI, tot mai mulți oameni duc un  mod sedentar de viață. Activitatea de birou, zile petrecute în ambuteiaj, timp îndelungat petrecut în fața televizorului sau calculatorului. Cele mai întâlnite patologii, cum ar fi cele cardiovasculare, ale articulațiilor, obezitatea și multe altele, apar anume din cauza modului sedentar de viață. Drept rezultat, ne trezim că suferim de hipodinamie.

Hipodinamia – este activitatea îndelungată care duce la reducerea efortului muscular, în mod special, în cazul lipsei mișcării membrelor inferioare (mișcare, alergare, sărituri și altele). Boala este caracteristică celor ce au un concept de viață sedentar, care au încheiat activitatea sportivă (din cauza unei traume), astronauții în perioada de zbor, și invalizii (după amputarea membrelor, paralizie cerebrală, paralizie etc.), mai este caracteristică și oamenilor care au o activitate la birou.

În urma instaurării modului sedentar, circulația sanguină are de suferit, iar asta duce la apariția imposibilității de mișcare a membrelor și la hemostază (stoparea circulației).

 Hipodinamia reduce impulsurile nervoase, drept urmare organele au o funcționare proastă. Slăbesc mușchii și în același timp, se oprește alimentarea cu elemente a organelor și articulațiilor, ceea ce duce la mari schimbări ale fluxului natural pentru organism. Limitarea circulației substanțelor, duc la lipsa alimentării cu oxigen, la schimbări a mușchiului cardiac și atrofierea mușchilor membrelor inferioare. Conform informațiilor nimic nu poate duce la asemenea schimbări în organism, decât limitarea activității fizice.

Cel mai important factor, în etapa inițială de tratament, este introducerea treptată a sarcinilor. Acestea trebuie să corespundă stării multifuncționale a organismului, genul și vârsta pacientului. Cu timpul, la indicația instructorului și medicului, volumul de lucru crește, se schimbă viteza, ritmul și efortul depus. Procedurile duc la îmbunătățirea circulației sângelui în mușchi și organe și a stării psihologice.

Este important de menționat că cea mai bună prevenire a hipodinamiei este mișcarea. Diferite sarcini fiziologice și proceduri vor duce la întărirea mușchilor, și în general a organismului. Vor fi prescrise și sesiuni de plimbări, alergare, înot, exerciții în sala de recuperare fizică și gimnastică, în fiecare zi.

x
Nume Telefon

Apăsând butonul "Sunați-mă", sunt de acord cu prelucrarea datelor mele personale în conformitate cu cu Legea Federală din 27 iulie 2006 nr. 152-FZ "Cu privire la datele cu caracter personal", în condițiile și în scopurile, definite în consimțământul pentru prelucrarea datelor cu caracter personal.

x

Graficul de lucru al departamentului vânzări:
Luni - Sâmbătă: 9:00-21:00
Abonați-vă la noutățile noastre: