Înscriere la consultație

Lăsați cererea și specialiștii noștri vă vor contacta pentru a clarifica toate detaliile necesare

Făcând clic pe butonul "Trimite",
sunteți de acord cu prelucrarea datelor dvs. personale.

Pregătirea pentru intervenția chirurgicală

La cele mai frecvente boli ale sistemului musculo-scheletal, au de suferit arterele geniculare și articulațiile șoldului.

Osteoartrita articulațiilor se formează ca urmare a leziunilor dobândite, greutății excesive, patologiei și talpa piciorului plată. Toate acestea duc la distrugerea diartozei.

În cazul în care nu va fi începută terapia și profilactica acestei afecțiuni, din timp, atunci există o singură metodă de a o înlătura și anume intervenția chirurgicală.

Endoprotezarea – este implantarea unor articulații prin metoda chirurgicală, care simulează configurația anatomică a articulației și permit realizarea mișcărilor.

Durata de îngrijire și monitorizare depinde de modul de exploatare postoperatoare a pacientului.

Imediat după, trebuie să treceți o etapă de reabilitare, astfel încât să fie reduse semnificativ complicațiile postoperatorii.

Cea mai importantă procedură preoperatorie este revitalizarea tonusului muscular. Datorită acestei proceduri, corpul compensează o parte din presiune, iar în cele din urmă articulația mobilă este scutită de povară. Asta înseamnă că și mușchii afectați ai membrului vor reveni în formă. Totodată este redusă povara membrelor afectate. După această procedură atrofia crește și poate distruge complet articulația, la fel se întâmplă și în cazul articulațiilor de la mâini și picioare. Acestea ar putea fi cele mai periculoase complicații postoperatorii. Mai mult, există probabilitatea apariției sindromului micșorării extremității inferioare (o schimbare a articulațiilor geniculare sau de la șold), oasele pelviene și-ar putea schimba poziția. Astfel toată presiunea va fi pusă pe membrul sănătos, iar mai apoi și acesta va avea de suferit. Restabilirea tonusului muscular la membrele afectate, va reduce riscul complicațiilor postoperatorii și va scurta timpul de recuperare.

Reducerea greutății corporale, la fel este un pas important în pregătirea pentru intervenția chirurgicală. Doar așa endoproteza va funcționa corespunzător. După intervenție este necesar ca în zona operată să fie redusă sarcina, astfel ca endoproteza să se fixeze bine, iar osul să rămână stabil. Greutatea corpului trebuie menținută la un nivel normal, pentru a preveni apariția complicațiilor.

Un alt aspect important în procesul de pregătire preoperatorie este prevenirea contracției articulației afectate, cu alte cuvinte se recomandă limitarea mișcării. Asta pentru că, în acest caz procedura chirurgicală se complică, iar endoproteza ar putea ceda în scurt timp.

În centrele noastre medicale, experții vă vor realiza un ansamblu de proceduri personalizate. Tot la noi veți putea face traseul postoperator.

x
Nume Telefon

Apăsând butonul "Sunați-mă", sunt de acord cu prelucrarea datelor mele personale în conformitate cu cu Legea Federală din 27 iulie 2006 nr. 152-FZ "Cu privire la datele cu caracter personal", în condițiile și în scopurile, definite în consimțământul pentru prelucrarea datelor cu caracter personal.

x

Graficul de lucru al departamentului vânzări:
Luni - Sâmbătă: 9:00-21:00
Abonați-vă la noutățile noastre: