Înscriere la consultație

Lăsați cererea și specialiștii noștri vă vor contacta pentru a clarifica toate detaliile necesare

Făcând clic pe butonul "Trimite",
sunteți de acord cu prelucrarea datelor dvs. personale.

Deformările coloanei: scolioza, cifoza

Scolioza – este distorsiunea laterală a coloanei vertebrale, combinată cu răsucirea acesteia; se poate forma o singură îndoire sau două curbe, acestea au toate șansele să fie puternice sau instabile. Răspândirea scoliozei în practica pediatrică este de 3 – 5 %. În 75% dintre cazuri, factorul ce duce la apariția bolii în rândul elevilor, nu se cunoaște. 

De foarte multe ori curbarea este însoțită de o adâncitură profundă. Din cauza poziției incorecte a corpului, începe încovoierea coloanei. Acest lucru duce la modificări ale sistemului musculo-scheletal și la complicații semnificative.

Tipuri de scolioză:

  • Categoria I – scolioza de origine miopatică. În baza curburii se stabilesc patologii de formare a materiei musculare.
  • Categoria II – scolioza nurogenică (ca urmare a poliomielitei).
  • Categoria III – scolioza congenitală.
  • Categoria IV – scolioza, provocată de bolile celulelor toracice și coloanei.
  • Categoria V – scolioza independentă.

Simptome:

  • Curbura nivelului I – o ușoară curbură a coloanei la un nivel nesemnificativ, nu mai mare de 10 grade.
  • Curbura de nivelul II – curbura se încadrează în limitele de 20 – 30 grade.
  • Curbura nivelului III – o manifestare a deformării coloanei, arcul curburii este de 40 – 60 grade.
  • Curbura nivelului IV – o manifestare a deformării corpului, bazinului. Unghiul curburii atinge 90 de grade, apar complicații pulmonare.

Diagnosticare

Se face o examinare amănunțită a pacientului, coloana, umerii, șoldurile, este măsurată lungimea picioarelor. Radiografia dublă a coloanei, orizontal și vertical. În urma examinării radiografice poate fi stabilită curbura ce depășește 10 grade. Investigațiile sunt importante pentru stabilirea cauzelor principale care au provocat scolioza.

Tratament

Sub îndrumarea medicului este prescrisă o terapie complexă. În special sunt recomandate procedurile specializate – kinetoterapia. Terapia cu mișcări adecvate ajută eficient la restabilirea sistemului musculos-scheletic. Complexul include o serie de mișcări dinamice de întindere și relaxare a coloanei. Totodată, este inclus și masajul, acesta permite reluarea activității musculare normale. În cazul în care, piciorul este sursa scoliozei, atunci primul va fi tratat acesta. În centrele noastre veți beneficia de tratament conform tehnologiei belgiene de plantograma 3D, astfel vă veți alege personal tălpile ortopedice.

Cel mai bun tratament al scoliozei este prevenirea de la o vârstă fragedă. Copilul trebuie să poarte încălțăminte corespunzătoare, să mențină o poziție corectă a corpului. În cazul în care s-a depistat curbarea, trebuie inițiat de urgență tratamentul, astfel încât să fie eliminate din start toate complicațiile.

x
Nume Telefon

Apăsând butonul "Sunați-mă", sunt de acord cu prelucrarea datelor mele personale în conformitate cu cu Legea Federală din 27 iulie 2006 nr. 152-FZ "Cu privire la datele cu caracter personal", în condițiile și în scopurile, definite în consimțământul pentru prelucrarea datelor cu caracter personal.

x

Graficul de lucru al departamentului vânzări:
Luni - Sâmbătă: 9:00-21:00
Abonați-vă la noutățile noastre: